Mašinsko pranje

Preduzeće Clean Windows Service bavi se mašinskim pranjem fasada sa zemlje, što predstavlja tehničku i tehnološku inovaciju u sistemu pranja fasada.

Mašinsko pranje

Preduzeće Clean Windows Service bavi se mašinskim pranjem fasada sa zemlje, što predstavlja tehničku i tehnološku inovaciju u sistemu pranja fasada. Prednosti mašinskog pranja fasada ogledaju se u:


  • Potpunom odmašćivanju površina
  • Skidanju i sprečavanju pojave oksida
  • Produženom efektu pranja, površine postaju blistave i prozirne
  • Površine bez „fleka“ i nakon pranja kiša ne ostavlja trag pri slivanju
  • Svaka sledeća kiša posle pranja, ima isti efekat kao i pranje
  • Pranje se vrši mekom vodom obogaćenom kiseonikom
  • Pranje mekom vodom minimalneelektro provodljivosti (vrednost ispod 50 mikro simensa odnosno najčešće čak ispod 10 mikro simensa, slično vodi koja se koristi za pranje medicinske i laboratorijske opreme). *voda iz gradskog vodovoda ima provodljivost veću od 200 najčešće 500 mikro simensa
  • Nakon pranja mekom vodom oprana površina postaje elektrostatički neutralna, a na takvu površinu čestice prašine se teško lepe, • Oprani solarni paneli ovom tehnologijom znatno povećavaju učinke
  • Brz i efikasan rad pri pranju

Tehnološko unapređenje - razlika u odnosu na ručno (klasično) pranje fasadaKod ručnog pranja, fasade se peru sa običnom vodom i tretiraju se samo ravne površine. Fuge i spojevi fasadnih panela ručnim pranjem se ne tretiraju jer su nedostupni, a oni predstavljaju prave deponije prašine i nečistoća.
Ovom metodom ispiraju se upravo ti džepovi u fasadi i delovi podkonstrukcije, pa voda-kišnica koja je najčešće meka, ne spira prašinu, već i sama ima efekat pranja.
Ako se ne odstrane te naslage prašine prva sledeća kiša ispira tu prašinu „iz džepova“, pa na staklu ostaju tragovi na koje se kasnije lepi prašina i formiraju slojevi kamenca koje je jako teško ukloniti.

ZAŠTO MAŠINSKO PRANJE?

PRANJE FASADE posle gradnje, redovno održavanje, sanaciono pranje (skidanje kamenca itd), nega; Ručnim pranjem (mop, brisač, voda-šampon) ako se ne ispere sva prašina sa staklene površine pre prevlačenja brisačem (što je najčešći slučaj zbog male količine vode kod perača), perač prozora brisačem uklanja prašinu i fini pesak i tako grebe površinu stakla. Već posle nekoliko pranja ručnom metodom stakla postanu oštećena odnosno ostanu izgrebana sa smanjenom providnošću.
Nudimo uslugu pranja staklenih fasada, fasada od mermera, fasada sa alubondom... Specijalna vrsta pranja sa zemlje teleskopima sa četkama i prskalicama. Bez agresivne hemije, vršimo pranje dejonizovanom tzv “mekom vodom“ ili demineralizovanm vodom, čiji je pH 5.5-6.5 i koja u sebi ne sadrži kamenac.
Idealan način pranja za redovno održavanje vaših staklenih fasada.

Zahtev za ponudu

Preduzeće Clean Windows Service d.o.o. je u prilici je da vam ponudi mašinsko pranje fasade sa tla, sve do visine 15 – 20 m. Za pranje na većim visinama koristi se ista oprema kao za pranje sa zemlje, a rukovaoci opremom su profesionalni alpinisti. Pranje se vrši bez upotrebe dizalica i skela.